Equnews:

Ook in Valencia is de CSI3* Grote Prijs reeds achter de rug. Twaalf combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing. Het was uiteindelijk de Italiaanse springruiter, Giampiero Garofalo die de eindzege op naam schreef.

De Italiaanse springruiter bleef als enige foutloos onder de 40 seconden. Samen met de KWPN-hengst, Ezra Van W (Diarado) schreef Garofalo zo de winst op naam. Op ruim één seconde verschil volgde Aurelien Leroy met de SF-merrie, Vendome d’Ick (Arko Old).
Het duo verwees zo Aldrick Cheronnet naar derde plaats met de BWP-hengst, Kingston Van Paemel (Numero Uno).

Net buiten het podium werd de top vijf afgewerkt door de ‘ambassadeurs’ der lage Landen. Rowen van de Mheen sprong naar de vierde plaats met de 11-jarige Q Verdi-zoon, Q Verdi. Het Nederlandse duo bleef zo Cyril Cools met Guitlermo (Tangelo vd Zuuthoeve) voor.